Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Mjere fizičkog distanciranja u Albaniji, maj, 2020.
Mjere fizičkog distanciranja u Albaniji, maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 21. maj, 2020.:

Bivši lični advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen, pušten je iz federalnog američkog zatvora zbog zabrinutosti da bi mogao biti izložen korona virusu, navodi izvor blizak slučaju.

Oxfam International, jedna od vodećih svjetskih agencija za pomoć, smanjit će obim svog poslovanja zbog finansijskih gubitaka uzrokovanih pandemijom COVID-19, uključujući i zatvaranje operacija u 18 zemalja uz potencijalni gubitak 1.450 radnih mjesta.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBIH) dobila je odgovore od Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), no oni su "vrlo tanki i neuvjerljivi”, kazao je u četvrtak nakon sjednice Vlade u Mostaru ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara.

Er Srbija obnovila je u četvrtak komercijalni putnički saobraćaj, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture. Prvi avion te kompanije nakon obustave avio-saobraćaja zbog pandemije korona virusa odleteo je 21. maja sa beogradskog Aerodroma Nikola Tesla za Cirih, a tokom dana za taj grad u Švajcarskoj biće ukupno tri leta i dva za Frankfurt u Nemačkoj.

Broj zaraženih korona virusom u svetu premašio je 5 miliona, a Latinska Amerika je prošle nedelje pretekla Sjedinjene Američke Države i Evropu u broju dnevno registrovanih, pokazuju podazi Univerziteta Džons Hopkins.

U posljednja 24 sata, korona virus potvrđen je kod još 14 osoba u Republici Srpskoj (RS), nakon što je testirano 466 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Dva pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa preminula su u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC). „Riječ je o osamdesetrogodišnjoj ženi iz Kozarske Dubice i pedesetčetvorogodišnjem muškarcu iz Laktaša. Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja“, navodi se u saopštenju iz UKC-a.

XS
SM
MD
LG