Dostupni linkovi

Bivši Trumpov advokat pušten iz zatvora zbog korona virusa


Michael Cohen
Michael Cohen

Bivši lični advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen, pušten je iz federalnog američkog zatvora zbog zabrinutosti da bi mogao biti izložen korona virusu, navodi izvor blizak slučaju, prenosi Reuters.

Cohen je odslužio malo više od godinu u okviru trogodišnje kazne zbog njegove uloge u plaćanju novca za šutnju dvije žene, pornografske filmske zvijezde Stormy Daniels i bivše Playboyeve manekenke Karen McDougal, kao i zbog finansijskih zločina i laganju Kongresu.

Michael Cohen je u februaru 2019. svjedočio pred Kongresom u sklopu istrage specijalnog istražitelja Roberta Muellera, tokom kojeg je priznao da je u korist predsjednika Trumpa prekršio federalne zakone, te lagao kako bi ga zaštitio.

Očekuje se da će Cohen ostatak kazne odslužiti u kućnom zatvoru. Bivši Trumpov advokat služio je zatvorsku kaznu u ustanovi u državi New York, a u novembru 2021. godine trebao je ispuniti uslove za puštanje na slobodu.

Ovo je drugi Trumpov saradnik pušten prijevremeno iz zatvora zbog zabrinutosti za korona virus. Prošle sedmice njegov bivši predsjednik kampanje Paul Manafort pušten je iz zatvora.

XS
SM
MD
LG