Dostupni linkovi

Četrnaest novozaraženih korona virusom u Republici Srpskoj


U posljednja 24 sata, korona virus potvrđen je kod još 14 osoba u Republici Srpskoj (RS), nakon što je testirano 466 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

“Riječ je o pet muškarca i devet žena. Dvije osobe muškog pola su mlađe, a tri srednje životne dobi. Pet osoba ženskog pola je srednje i četiri starije životne dobi. Četiri osobe su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dvije iz Gacka i Modriče, i po jedna iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića. Dvoje ljudi je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama“, navodi se u saopštenju.

Do sada je u RS potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo tog bosanskohercegovačkog entiteta do sada je preminulo 97 osoba sa pozitivnim testom na korona virus.

Dva pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa preminula su u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC).

XS
SM
MD
LG