Dostupni linkovi

Još dvije žrtve korona virusa u BiH


Dva pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa preminula su u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC).

„Riječ je o osamdesetrogodišnjoj ženi iz Kozarske Dubice i pedesetčetvorogodišnjem muškarcu iz Laktaša. Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja“, navodi se u saopštenju iz UKC-a.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, više od dvije hiljade i trista osoba u BiH je zaraženo korona virusom, dok je 138 osoba preminulo.

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je u srijedu zaključak kojim mjera kućne izolacije od 14 dana prestaje da važi za sve građane koji uđu u taj bosanskohercegovački entitet.

I Federalni štab civilne zaštite odlučio je, na vanrednoj sjednici, u srijedu, da sva lica, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, na jednom od graničnih prijelaza na području Federacije BiH, neće morati provoditi 14 dana u samoizolaciji, saopćeno je u srijedu nakon sjednice.

Na posebnoj sjednici Skupštine Republike Srpske, u četvrtak biće nastavljena rasprava o Prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u tom bosanskohercegovačkom entitetu. Poslanici u entitetskom parlamentu počeli su raspravu o ovoj temi u srijedu (20. maja).

XS
SM
MD
LG