Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Radnici gradske čistoće koriste dezinfekciona sredstva dok peru ulice kako bi spriječili širenje zaraze korona virusom, Lviv, Ukrajina, 19. mart, 2020.
Radnici gradske čistoće koriste dezinfekciona sredstva dok peru ulice kako bi spriječili širenje zaraze korona virusom, Lviv, Ukrajina, 19. mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

Pregled tekstova i vijesti za 19. mart, 2020.:

Prijavljenih slučajeva ima u svih 16 nemačkih pokrajina, pri čemu su najpogođenije Severna Rajna Vestfalija, sa skoro četiri hiljade slučajeva, zatim Bavarska i Baden Vitemberg, sa po više od hiljadu i po zaraženih.​

Srpski fudbaler iz Real Madrida Luka Jović dobiće krivičnu prijavu zbog nepoštovanja samoizolacije, potvrđeno je za portal Insajder u tužilaštvu.

Šatori se već postavljaju na granični prijelaz Gradiška, a u petak 20. marta će biti nastavljeni i na još nekoliko lokacija.

Vlada Republike Srpske (RS) na sjednici u četvrtak donijela je odluku o kažnjavanju onih koji objavljuju lažne vijesti i izazivaju paniku zbog korona virusa.

Hrvatska se nikada u svojoj istoriji nije suočila sa ovakvom krizom, poručuje hrvatski premijer Andrej Plenković i dodaje da su u toj zemlji trenutno 102 osobe zaražene korona virusom.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je formiran krizni Štab za pomoć ljudima koji se nalaze u inostranstvu.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump odobrio je nacrt zakona kojim se omogućava besplatno testiranje Amerikanaca na korona virus.

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Khamenei, planira pomilovati još 10.000 zatvorenika.

Velika Britanija se priprema da danas zatvori stanice podzemlje željeznice u Londonu, a britanski premijer Boris Džonson razmišlja o strožim mjerama u borbi protiv virusa korona

Evropska centralna banka (ECB) aktivirala je hitni paket u iznos od 75 milijardi eura za olakšavanje posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

XS
SM
MD
LG