Dostupni linkovi

London zatvara stanice podzemne željeznice


Prazan restoran u Londonu, 13 mart 2020.
Prazan restoran u Londonu, 13 mart 2020.

Velika Britanija se priprema da danas zatvori stanice podzemlje željeznice u Londonu, a britanski premijer Boris Džonson razmišlja o strožim mjerama u borbi protiv virusa korona, javlaj Rojters.

Usljed širenja zaraze širom svijeta, vlade, kompanije i investitori suočavaju se sa najvećom krizom javnog zdravstva još od pandemije gripa 1918. godine, uspaničenim stanovništvom i kolapsom finansijskih tržišta.

Nakon što je naređeno zatvaranje škola širom Velike Britanije, Džonson je juče na pitanje o potencijalnom zatvaranju Londona odgovorio da vlasti ne odbacuju bilo kakvu mogućnost.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Džonson je zatražio od Vlade Velike Britanije da smisli planove za "zatvaranje" grada, što bi podrazumijevalo zatvaranje kompanija, smanjen rad službi za prevoz, ograničena okupljanja i strožu kontrolu stanovništva u jednom od najbogatijih evropskih gradova.

Na pitanje da li su potrebne strože mjere u Londonu, kao što je zatvaranje grada u okviru kojeg bi barovi, javni transportni servis i kompanije nastavili sa radom, Džonson je novinarima rekao da britanske vlasti od početka govore da će preduzeti prave mjere u pravom trenutku.

Nadležni organ za javni prevoz saopštio je da će do daljeg biti zatvoreno do 40 stanica podzemne željeznice, te da su u toku pripreme za smanjeno saobraćanje autobusa i vozova.

Zašto je teško napraviti vakcinu protiv korona virusa?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je da ljudi ne bi trebalo da iz bilo kog razloga putuju, osim ako zaista moraju.

Bakingemska palata saopštila je danas da se britanska kraljica Elizabeta Druga saglasila da se odgodi zvanična posjeta japanskog cara Naruhita, koji je trebalo da posjeti Veliku Britaniju u junu.

U Britaniji je do sada preminulo 104 ljudi, od ukupno 2.626 lica kod kojih je potvrđena zaraženost virusom korona.

XS
SM
MD
LG