Dostupni linkovi

Dačić: Formiran Štab za pomoć građanima Srbije u inostranstvu


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je formiran krizni Štab za pomoć ljudima koji se nalaze u inostranstvu.

Dačič je za TV Prva ponovio apel državljanima Srbije u dijaspori da ne dolaze i objasnio da se pomoć kriznog štaba odnosi na hitne slučajeve, odnosno da se vrate oni koji su se zatekli u inostranstvu - grupe turista, bolesni koji su se se lečili u inostranstvu, što je, kako je rekao, otežano zbog zbog letova.

Srbija je danas donela odluku o zatvaranju putničkog avio-saobraćaj, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, razmatra se da ista mera bude uvedena i za drumski.

"Apelujem na naše ljude koji žive u inostranstvu i imaju boravišnu dozvolu tamo. Nije reč o turistima koji sad imaju problema da prežive. Ima tu dnevnih problema, od toga da li će proći 90 dana u EU, ali sve te stvari će se suspendovati, ne treba oko toga da brinu", rekao je Dačić.

Gradovi sveta u vreme pandemije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

On je istakao da je situacija takva da se suspenduje gotovo sve.

Dačić je rekao i da se spoljna politika trenutno svodi na borbu protiv korona virusa, da su sve spoljne aktivnosti ukinute, a da se, ako se vode, to čini putem video konferencija ili telefonskih poziva.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

XS
SM
MD
LG