Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Poljska, prazni trg u Varšavi, mart, 2020.
Poljska, prazni trg u Varšavi, mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

Vojska Srbije sprema tri hiljade kreveta na Beogradskom sajmu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Pregled tekstova i vijesti za 24. mart, 2020.:

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Prijedlog odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prelaza u vazdušnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini. Ova odluka stupa na snagu 30. marta.

Ukupno 301 osoba u Srbiji zaražena je korona virusom, od kojih je 54 nova slučaja u odnosu na poslednje saopštenje, izjavio je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije.

Jedinice atomsko-biološko-hemijske odbrane ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora u Hali 1 Beogradskog sajma gde je u toku istovar i postavljanje 3.000 vojničkih kreveta za prihvat i smeštaj osoba sa simptomima virusne infekcije Covid-19, saopštilo je 24. marta Ministarstvo odbrane Srbije (MOD).

U Španiji je u utorak preminulo 514 osoba od korona virusa, u najtežem danu u toj zemlji od izbijanja bolesti koja je oduzela ukupno 2.696 života.

Zbog novonastale političke situacije na Kosovu ambasadori zemalja Kvinte (Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD), pozvale su, danas, 24. marta predstavnike vlasti da se usredsrede na borbu protiv korona virusa, poštujući odredbe Ustava i ovlašćenja koja su im data Ustavom.

Rebić je saopštio da je od početka primene mera kontrole samoizolacije zbog korona virusa 511 osoba obuhvaćeno krivičnom prijavom, dok je 100 ljudi u zatvorima, kao i da su do sada tri osobe procesuirane zbog širenja panike i lažnih vesti.

Britanci su se jutros (24. marta) probudili pod mjerama ograničenja kretanja nakon što je premijer Boris Džonson (Johnson) naredio svima da ostanu kod kuće, da se zatvore radnje i suspenduju svi društveni skupovi radi sprečavanja širenja virusa korona.

Poljoprivredna proizvodnja u Srbiji nije stala zbog korona virusa, a životnih namirnica ima i biće ih dovoljno, izjavio je danas ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Najviše slučajeva zaraze korona virusom, njih 22, zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, slijede Zeničko-dobojski kanton sa osam, Unsko-sanski kanton sa pet, te Bosansko-podrinjski sa četiri.

XS
SM
MD
LG