Dostupni linkovi

Beogradski sajam sa tri hiljade kreveta spreman za prihvat obolelih


Vojska Srbije sprema tri hiljade kreveta na Beogradskom sajmu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Jedinice atomsko-biološko-hemijske odbrane ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora u Hali 1 Beogradskog sajma gde je u toku istovar i postavljanje 3.000 vojničkih kreveta za prihvat i smeštaj osoba sa simptomima virusne infekcije Covid-19, saopštilo je 24. marta Ministarstvo odbrane Srbije (MOD).

"Na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove Komande za obuku, izjavio je da Vojska Srbije do kraja dana završiti sa pripremom smeštajnih kapaciteta na Sajmu.

"Želim da svi oboleli ozdrave što pre, a ostali da se čuvaju i da budu kući", rekao je pukovnik Ljubiša Stošić.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da je Vojska Srbije spremna da obezbedi sve što je potrebno da bi se pacijenti lečili u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa nalozima kriznog štaba Vlade Srbije. Aleksandar Vulin naveo je da će i halu Sajma obezbeđivati Vojska, kao i svaki objekat karantina, i dodao da obezbeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

XS
SM
MD
LG