Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Širenje korona virusa u Velikoj Britaniji, Liverpul, 19. april, 2020.
Širenje korona virusa u Velikoj Britaniji, Liverpul, 19. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 19. april, 2020.:

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posetio je danas crkvu povodom Uskrsa po starom, julijanskom kalendaru, i još i kritikovao mere zabrane izlska građana napolje koje su poremetile versku proslavu usred pandemije novog korona virusa.

Uprkos pozivu mitropolije SPC u Crnoj Gori da vjernici ostanu doma, nekolicina upornijih došla je pred Hram Hristovog vaskrsenja, ali policija im nije dozvolila ulazak. Policijski službenici u uniformi i civilu su, uglavnom, razgovorom odvraćali građane od namjere da uđu u hram.

Premijer Pakistana Imran Kan popustio je pritiscima verskih vođa i odbio da zabrani zatvaranje džamija širom zemlje tokom muslimanskog meseca posta Ramazana iako broj zaraženih od novog korona virusa polako raste.

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici poželo je u nedelju u svoje i u ime EU mir i sreću za Uskrs svima u Srbiji i poručio da je u ova teška vremena u odgovoru na korona virus solidarnost potrebna više nego ikada.

Vlada Autonomne Pokrajine (AP) Vokjvodine saopštila je u nedelju da se epidemiološka situacija na tom području može okarakterisati kao zadovoljavajuća.

Obolježavanje Vaskrsa u Republici Srpskoj počelo je bogosluženjima u crkvama, a vjernicima je poručeno da najveći hrišćanski praznik proslave u svojim domovima u nadi da će epidemija virusa korona biti pobijeđena.

XS
SM
MD
LG