Dostupni linkovi

Pokrajinska Vlada: U Vojvodini trend pada broja obolelih


Zdravstveni radnici u Kliničkom centru Vojvodine (2. april 2020)

Vlada Autonomne Pokrajine (AP) Vokjvodine saopštila je u nedelju da se epidemiološka situacija na tom području može okarakterisati kao zadovoljavajuća.

“Postoji svakodnevni trend pada broja obolelih, uz konstantano povećanje broja izlečenih pacijenata sa Covid-19 infekcijom”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da predstoji period pojačanog opreza zbog mogućnosti razvoja novog talasa epidemije.

“Pažnja će posebno biti usmerena na mere za smanjenje rizika prenošenja virusa u specifičnim sredinama sa većima brojem štićenika i pacijenata, kao i u mestima sa većom naseljenošću. Uz sve preduzete mere i nastavak odgovornog ponašanja svakog pojedinca, zdravstveni sistem Vojvodine će nastaviti, kao i do sada, da pruža neophodne usluge svakom građaninu”, saopštila je pokrajinska Vlada.

Kako se navodi, trenutno se u Kliničkom centru Vojvodine leči 119 pacijenata od kojih je sedam na respiratoru. U privremenoj izolacionoj bolnici, u hali 1 „Novosadskog sajma“ boravi 191 oboleli, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu njih 34. U opštoj bolnici u Pančevu hospitalizovano je 177 pacijenata. Od početka pandemije, na teritoriji AP Vojvodine je od posledica Covid-19 infekcije preminulo 17 osoba.

U saopštenju se navodi da je zaključno sa današnjim danom, ukupno testirano 4.929 uzoraka pacijenata sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koji su ispunjavali kriterijum definicije slučaja, od kojih je 536 bilo pozitivno na prisustvo SARS-CoV-2. Ukupno su od infekcije izlečena 123 pacijenta.

XS
SM
MD
LG