Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Beograd, april, 2020.
Beograd, april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 15. april, 2020.:

Srpska pravoslavna crkva (SPC) poštuje propisane mere Vlade Republike Srbije, saopšteno je nakon razgovora partijarha srpskog Irineja i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a na predlog tužilaštva sud mu je odredio pritvor, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Zajedno ćemo poraziti koronavirus, a posle toga svuda bi trebalo da usledi ukidanje privremenih mera i povratak poštovanju ranijih građanskih sloboda, izjavio je Metju Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan.

Kina je saopštila danas (15. aprila) da je "ozbiljno zabrinuta" zbog odluke SAD da suspenduju finansiranje Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i pozvala Vašington da ispuni svoje obaveze tokom pandemije virusa korona.

Danska je prva evropska zemlja koja je ponovo otvorila svoje predškolse ustanove i osnovne škole nakon uvođenja restrikcija 12. marta.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš izjavio je da nije trenutak za smanjivanje finansiranja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) nakon odluke SAD o obustavljanju svog doprinosa.

XS
SM
MD
LG