Dostupni linkovi

Direktoru Gerontološkog centra u Nišu određen pritvor


Gerontološki centar u Nišu
Gerontološki centar u Nišu

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a na predlog tužilaštva sud mu je odredio pritvor, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Osumnjičeni Milan S. se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva.

„Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio na taj način što je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Po predlogu tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana, zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati i zbog visine zaprećene kazne. Takođe, usled težine nastupelih posledica, došlo je do uznemirenja javnosti u meri što bi dalje moglo ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka“, rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić za RSE.

Evakuacija štićenika niškog Gerontološkog centra
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević saopštio je 14. aprila da je u Klinički centar u Nišu smešten 151 korisnik Gerontološkog centra u Nišu i pet radnika tog centra koji su oboleli od korona virusa, i istakao da se svi osećaju dobro.

Broj obolelih korisnika u Gerontološkom centru je od 13. aprila, kada je niška policija izdala saopštenje da je priveden direktor te ustanove, porastao za 16.

Kako se navodi u saopštenju policije od 13. aprila, direktor Gerontološkog centra je priveden jer „nije preduzeo adekvatne mere zaštite od širenja virusa korona“.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rečeno je da je, suprotno zabrani, štićenicima Gerontološkog centra u Nišu bio dozvoljen izlazak, da su primali posete i da su kod nekih prikrivani simptomi koji bi mogli da ukazuju na infekciju COVID-19.

Nakon informacija da je u Gerontološkom centru u Nišu došlo do infekcije korona virusom kod korisnika i zaposlenih, zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić pokrenuo je 14. aprila postupak kontrole rada Gerontološkog centra u Nišu, ali i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

XS
SM
MD
LG