Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Širenje korona virusa, London, Velika Britanija, 7. april, 2020.
Širenje korona virusa, London, Velika Britanija, 7. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pogledajte infografiku: Zdravstveni radnici zaraženi korona virusom na Zapadnom Balkanu

Pregled tekstova i vijesti za 7. april, 2020.:

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predstaviće u srijedu 8. aprila smernice za koordinisani izlazak iz perioda izolacije uvedenog da bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nema jedinstvene preporuke za zemlje i regione za olakšavanje uvedenih mjera namjenjenih spriječavanju širenja korona virusa, no pozvali su sve zemlje da ne ukidaju mjere prerano, saopštio je glasnogovornik WHO-a.

Japan je u utorak, 7. aprila, proglasio jednomjesečno vanredno stanje u dijelu države, u pokušaju da zaustavi virus korona, objavio je japanski premijer.

Južnokorejski zvaničnici razmišljaju o upotrebi elektronskih narukvica da prate sve veći broj ljudi stavljenih u samoizolaciju radi usporavanja širenja novog korona virusa.

Zakonom, koji je u javnosti nazvan i "Antikorona zakon", su propisane precizne mjere za ublažavanje negativnih posljedice pandemije, poput subvencioniranja doprinosa iz sredstava Budžeta FBiH.

Vlada Italije odobrila je finansijski paket od više od 400 milijardi eura za pomoć kompanijama pogođenim krizom izazvanom epidemijom korona virusa.

U Njemačkoj je u protekla 24 časa broj zaraženih povećan za 3.384 na 99.225, saopšteno je jutros iz Instituta "Robert Koh".

Džonson je u večernjim časovima u nedjelju, 5. aprila primljen u bolnicu "Sveti Toma" nakon deset dana neprestanih simptoma, uključujući visoku temperaturu i kašalj.

Vlasti Narodne Republike Kine saopćile su danas da u posljednja 24 sata nisu registrovali nijedan smrtni slučaj koji bi mogao biti povezan s korona virusom.

XS
SM
MD
LG