Dostupni linkovi

U Kini bez registrovanih smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata


Vuhan, 4 april 2020.
Vuhan, 4 april 2020.

Vlasti Narodne Republike Kine saopćile su danas da u posljednja 24 sata nisu registrovali nijedan smrtni slučaj koji bi mogao biti povezan s korona virusom, javlja BBC.

Ovo je prvi put od početka borbe s pandemijom da vlasti ove zemlje nisu prijavile umrle. S druge strane, nacionalno ministarstvo zdravlja saopćilo je da su u posljednja 24 sata registrovana 32 nova slučaja, dok je u ponedjeljak prijavljeno 39 novih slučajeva.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Navodno su svi novozaraženi došli iz inozemstva.

Vijest o prvom danu bez žrtava dolazi u vrijeme kada je Kina pod velikim pritiskom zapadnih zemalja zbog bojazni da tamošnje vlasti zapravo kriju prave brojeve vezane za pandemiju korona virusa.

Zvanični podaci kažu da je u Kini od januara 2019. godine od zaraze koronavirusom umrla 3.331 osoba, dok je 81.740 zaraženo, računajući aktivno zaražene, umrle i oporavljene.

Kina postepeno popušta svoje restriktivne mjere iako državne granice ostaju zatvorene za strance. Pojedini građani Wuhana će u srijedu prvi put moći napustiti svoj grad koji je sedmicama bio u najvećem karantinu na svijetu.

Avion sa lekarima i pomoći iz Kine sleteo u Beograd
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

XS
SM
MD
LG