Dostupni linkovi

Direktor FBI odbacio Trampove napade na tu službu


Direktor FBI prilikom svedočenja, Vašington, 7. decembar 2017.
Direktor FBI prilikom svedočenja, Vašington, 7. decembar 2017.

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej odbacio je oštre napade predsednika Donalda Trampa na tu službu, navodeći da "nema finije institucije od FBI-aja", prenosi Beta.

Rej je danas svedočio pred pravosudnim odborom Predstavničkog doma Kongresa SAD dok su se demokrate i republikanci prepirali oko značaja Trampovih napada da federalnu policiju.

Tramp je pre nekoliko dana u nizu tvitova napao FBI tvrdeći da je to pristrasna institucija čija je reputacija "u dronjcima - najgora u istoriji" i pozvao Reja da "očisti kuću".

Demokrate su tražile od Reja da oštro odgovori, dok su republikanci sledili Trampa u navodima da brinu o političkoj pristrasnosti istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera o mogućim vezama Trampovog predizbornog štaba s Rusijom. Republikanci su insistirali na otkriću da je jedan agent FBI-aja uklonjen iz Mulerovog tima zbog teksta s kritikama Trampa, preneo je Asošijetid pres.

"Tamo nema manjka mišljenja, ali mogu vam reći da su FBI, kako ga ja vidim, desetine hiljada agenta i analitičara i radnika koji se ubijaju od posla da Amerikanci budu bezbedni", rekao je Rej koji je na čelu te službe četiri meseca.

XS
SM
MD
LG