Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Raspored emisija

 • 08:00 - 09:00

  Radio 27 - Nedjeljom ujutro

  Nedjeljni jutarnji program za Bosnu i Hercegovinu. Poslušajte intervju sa zanimljivim gostom i, uz vijesti i muziku, pregled novosti iz nauke i tehnike, te čujte šta su nam pripremili novinari RSE iz regiona.

 • 09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

 • 13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, rezime sedmice, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i temu iz regiona.

 • 14:00 - 14:30

  Srbija u dva

 • 15:00 - 15:30

  Na vratima Evrope

  U emisiji Na vratima Evrope govorimo o zaštiti proizvođača u BiH, ali i o tome kako su se vrijedne žene iz Rudog i okoline organizirale i plasirale svoje proizvode od maline na tržište u BiH. Također, govorimo i o kandidaturi Srebrenice za evropsku prijestolnicu kulture, te koliko su srbijanski poljoprvirednici daleko od standarda kakve imaju njihove slovenačke kolege.

 • 18:00 - 18:29

  Most

  Dijaloška emisija o politici, ekonomiji i kulturi koju uređuje i vodi Omer Karabeg.

 • 18:30 - 18:59

  Radio magazin: Glasom mladih

  U svijetu sve više samaca, odnosno onih koji se ne odlučuju na život u braku ili nekoj zajednici. U Velikoj Britaniji je nedavno osnovano Ministarstvo za usamljene, a u Njemačkoj kreiranje sadržaja za samce postao je unosan biznis. Što mlade misle o tome, da li se u budućnosti vide u nekoj zajednici ili preferiraju samački život? Svoja razmišljanja dali su mladi iz Beograda, Banjaluke i Podgorice. Za RSE govori Adnan Lugonić, mladi bh.dramatrug. On se temom usamljenosti današnjeg čovjeka bavio u svojoj drami „Kad bi naglas govorili“, koja je doživjela 40. izvođenje na sceni Kamernog tetara 55 u Sarajevu. Što donosi novi Zakon o studentskom standardu u Unsko-sanskom kantonu? Za RSE govori Franka, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu.

 • 22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu.   Prvih pola sata emisije sadrži "Radio Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sagovornici iz regiona razmtraju aktuelne teme. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

XS
SM
MD
LG