Dostupni linkovi

Majke pozvale CG poslanike da im se sjutra obrate


Majke sa troje i više djece koje protestuju ispred Skupštine Crne Gore
Majke sa troje i više djece koje protestuju ispred Skupštine Crne Gore

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece, koje već 16 dana protestuju zbog smanjenja primanja, pozvale su poslanike crnogorskog parlamenta da im se sjutra, u subotu, obrate javlja Mina.

Članica Koordinacionog odbora korisnica naknada, Željka Savković, rekla je na vanrednoj konferenciji za novinare, da je poziv upućen svim poslanicima, bez obzira na to da li su glasali za izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

"Pozivamo poslanike koji su glasali za zakon na osnovu kojeg su majke dobile naknade i predstavnike vladajuće Demokratske partije socijalista koji su glasali protiv, i pozivamo ih sve, posebno ove koji su izglasali izmjene zakona kojima su smanjenje naknade, da sjutra u 17 sati dođu i javno iznesu mišljenje kako dati podršku majkama Crne Gore“, kazala je Savković.

Ona je, kako prenose Vijesti, rekla da majke traže od poslanika da stanu iza onoga što su izglasali.

„Tražimo da se jasno oglase sa ove bine da građani vide kome daju glas i da li da vjeruju svima ubuduće. Ja vjerujem da će se odazvati, mi ćemo ih čekati. Posebno lideri DPS, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije. Nadamo se da će shvatiti ozbiljnost ove situacije", naglasila je Savković.

Ona je rekla da su majke kojima je ukazivana medicinska pomoć dobro, i da su se tri vratile i nastavljaju štrajk glađu.

Savković je apelovala na zdravstvene radnike da imaju sluha za njih.

"Mi smo ovdje da bude bolje i zdravstvenom i prosvjetnom radniku, studentu, penzioneru, građaninu", dodala je ona.

Majke su takođe navele da čekaju odgovor predsjednika Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) Pedra Agramunta kome su poslale pismo.

Korisnice naknada već 16 dana protestuju zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, a od utorka je jedan dio njih počeo da štrajkuje glađu.

Protest je odobren do 22. marta nakon čega će majke, kako su najavile, tražiti produženje.

XS
SM
MD
LG