Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Čovjek sa zaštitnom maskom šeta psa u Londonu, Velika Britanija, 28. mart, 2020.
Čovjek sa zaštitnom maskom šeta psa u Londonu, Velika Britanija, 28. mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

Pregled tekstova i vijesti za 28. mart, 2020.:

Vlada Srbije donela je 28. marta odluku da se da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a da se vikendom zabrana kretanja uvede od 15 časova, umesto dosadašnjih 17 časova.

Šef diplomatije EU Josep Borrell i njegov američki kolega Mike Pompeo razgovarali su o hitnoj potrebi jačanja međunarodne saradnje u borbi protiv pandemije korona virusa, navodi se u 28. marta objavljenom saopštenju Evropske unije.

Nemačke vlasti zatvorile su prodavnice koje nisu neophodne i zabranile okupljanja više od dve osobe u javnosti početkom protekle nedelje, a škole, barovi, restorani i klubovi takođe su zatvoreni.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je novu mjeru, u skladu sa kojom se samoizolacija produžava za 14 dana, saopšteno je danas (28.mart) iz Vlade Crne Gore.

XS
SM
MD
LG