Dostupni linkovi

Crna Gora produžava samoizolaciju za još 14 dana


Vojnik i medicinska radnica pred Kliničkim centrom Podgorice, 27. mart 2020.
Vojnik i medicinska radnica pred Kliničkim centrom Podgorice, 27. mart 2020.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je novu mjeru, u skladu sa kojom se samoizolacija produžava za 14 dana, saopšteno je danas (28.mart) iz Vlade Crne Gore.

Naredbu je na preporuku Instituta za javno zdravlje donijelo Ministarstvo zdravlja.

Novom naredbom za lica kojima je na osnovu rješenja zdravstveno-sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u samoizolaciju, po isteku 14 dana ona se se produžava za još toliko.

Licima kojima je na osnovu rješenja zdravstveno-sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u karantin, a koja u toku trajanja karantina nijesu imali simptome novog korona virusa, nakon isteka karantina produžava se u trajanju od 14 dana samoizolacija u porodičnom smještaju.

Pojašnjeno je da će se prevoz prevoz lica iz objekata karantina do porodičnog smještaja obaviti uz propisane mjere prevencije infekcije od koronavirusa.

Karantin se sprovodi u objektima koje je odredila Vlada Crne Gore i njega obezbjeđuju pripadnici Vojske Crne Gore. Samoizolacija se sprovodi u u porodičnom smještaju ili drugom objektu na osnovu odobrenja sanitarne inspekcije.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom (karantin i samoizolacija) nalazi se 6.278 osoba.

Novim korona virusom su inficirane 82 osobe u Crnoj Gori.

Đukanović obišao Klinički centar Crne Gore
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

XS
SM
MD
LG