Dostupni linkovi

Srbija produžila samoizolaciju, zabrana kretanja vikendom od 15 sati


Prazna dečja igrališta u Beogradu
Prazna dečja igrališta u Beogradu

Vlada Srbije donela je 28. marta odluku da se da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a da se vikendom zabrana kretanja uvede od 15 časova, umesto dosadašnjih 17 časova.

Svim građanima Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta ili posle tog datuma obavezna mera kućne samoizolacije produžava se sa 14 na 28 dana.

„Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati“, navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada Srbije je takođe povukla ranije donetu odluku da se dozvoli građanima da izvode svoje kućne ljubimce u periodu od 20 do 21 čas na 20 minuta.

Preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

„Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici“, dodaje se u saopštenju.

Zašto temeljito pranje ruku može spasiti život
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

XS
SM
MD
LG