Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Putnici u moskovskoj podzemnoj željeznici, 1. juni, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 1. juni, 2020.:

Dva člana Vlade Severne Makedonije, savetnik premijera i direktor Finansijske policije otišli su u samoizolaciju, zbog toga što su bili u kontaktu sa potpredsednikom Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Muhamedom Zećirijem koji je pozitivan na COVID-19.

Od ponedjeljka, 1. juna Željeznice Republike Srpske (ŽRS) u potpunosti, a Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) djelimično uspostavljaju putnički lokalni saobraćaj, dok je međuentitetski odgođen do daljnjeg, objavljeno je na Facebook stranici Željeznica FBiH.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas, 1. juna, da je bio pozitivan na testu za korona virus. "Nisam imao nikakve simptome. Odlučio sam da se testiram pošto sam planirao da posjetim prvu liniju", rekao je Pašinjan u video-poruci na društvenoj mreži Fejsbuk.

Stanovnici Moskve od danas, 1. juna, mogu da izlaze iz svojih domova u šetnje prvi put poslije devet sedmica nakon djelimičnog ublažavanja mjera preduzetih zbog epidemije novog virusa korona. Gradonačelnik Sergej Sobjanin objavio je prošle sedmice da će ublažiti određene mjere u Moskvi, koja ima 12,7 miliona stanovnika, i da će se otvoriti brojne radnje.

Broj zaraženih novim virusom korona u Brazilu premašio je 500.000, navodi se u zvaničnim objavljenim statističkim podacima Institua Johns Hopkins. Tokom prethodnog dana zabilježeno je 16.409 novih slučajeva, pa je ukupan broj dostigao 514.849. Broj urmlih tokom epidemije povećan je za 480, na 29.314. Oporavilo se više od 206.500 pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od ponoći, 1. juna, Crna gora je otvorila sve granične prelaze prema susjednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja korona virusa, na osnovu odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

XS
SM
MD
LG