Dostupni linkovi

Željeznice RS i Federacije BiH uspostavljaju saobraćaj


Od ponedjeljka, 1.juna Željeznice Republike Srpske (ŽRS) u potpunosti, a Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) djelimično uspostavljaju putnički lokalni saobraćaj, dok je međuentitetski odgođen do daljnjeg, objavljeno je na Facebook stranici Željeznica FBiH.

Od danas Željeznice RS uspostavljaju saobraćaj putničkih vozova po važećem redu vožnje, a Željeznice FBiH u lokalnom saobraćaju i u skladu sa izmijenjenim Redom vožnje, objavljeno je na službenim web stranicama ovih preduzeća.

BLOG UŽIVO: BiH, Kosovo i Crna Gora otvorili granice

Željeznice FBiH na svojoj FB stranici posebno naglašavaju ponovni saobraćaj na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo i to, prema voznom redu, dva puta dnevno

"Ko je poželio Talgo i Hercegovinu neka provede dan u Konjicu, Jablanici, Mostaru ili Čapljini", poručuju iz Željeznica FBiH.

Iz bosanskohercegovačkih entitetskih Željeznica naglašavaju da je pri ulasku u prostore želјezničkih stanica i čekaonica obavezna dezinfekcija obuće i ruku, upotreba maski za lice želјezničkog osoblјa i putnika te fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar.

Željeznice FBiH i RS će provoditi mjere u vezi sa čišćenjem, provjetravanjem i dezinfekcijom putničkih prostora.

Vlakom prema jugu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:05:28 0:00

XS
SM
MD
LG