Dostupni linkovi

U samoizolaciji četvoro državnih funkcionera Severne Makedonije


Skoplje, 7. maj 2020.
Skoplje, 7. maj 2020.

Dva člana Vlade Severne Makedonije, savetnik premijera i direktor Finansijske policije otišli su u samoizolaciju, zbog toga što su bili u kontaktu sa potpredsednikom Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Muhamedom Zećirijem koji je pozitivan na COVID-19, piše agencija Beta.

Pratite BLOG o pandemiji

Odlazak u izolaciju preko Fejsbuka su objavili vicepremijerka za ekonomska pitanja Mila Carovska, ministar za informatičko društvo i administraciju Damjan Mančevski, direktor Finansijske policije Arafat Muaremi i savetnik premijera za odnose sa javnošću Marjan Zabračanec.

Ministri i visoki funkcioneri SDSM Carovska i Mančevski i Zabračanec su u četvrak bili na sastanku kojem je prisustvovao i Zećiri, a na svojim Fejsbuk profilima su uz informaciju da idu u samoizolaciju napisali da su tada poštovani svi protokoli za zaštitu od korona virusa.

Direktor Finansijske policije Arafat Muaremi je saopštio da je prethodnih dana imao susret sa Zećirijem i da je zbog toga odlučio da se samoizoluje.
Potpredsednik SDSM Muhamed Zećiri dan ranije je objavio da je pozitivan na COVID-19, zajedno sa suprugom i tromesečnom kćerkom.

Prema poslednjim informacijama vlade Severne Makedonije, u ovoj zemlji je od početka širenja korona virusa zaraženo 2.226 osoba, preminule su 133 osobe. Ukupno je testirano 29.575 osoba.

XS
SM
MD
LG