Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Karantin u Kirgistanu, Biškek, april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 20. april, 2020.:

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je Rusija usporila širenje korona virusa ali je ujedno i upozorio da zemlju još uvijek čeka vrhunac zaraze.

Kineske zdravstvene vlasti pozvale su na jače i rigoroznije testoranje na korona virus kako bi se osigurali da ne propuste otkriti oboljele, bez obzira da li se radi o putnicima koji dolaze iz inostranstva ili iz drugih dijelova zemlje.

Nakon što je zabilježen pad broja COVID-19 pacijenata primljenih u bolnice u Belgiji, zdravstveni zvaničnici ove zemlje saopštili su u ponedeljak da izgleda kao da je kriza korona virusa dostigla svoj vrhunac.

Špansko ministarstvo zdravstva saopštilo je kako je broj zaraženih korona virusom u ovoj zemlji prešao 200.000 ljudi.

U okviru Poliklinike Kliničkog centra Srbije u Beogradu u ponedeljak je otvorena laboratorija "Vatreno oko" za testiranje na virus korona, koja je izgrađena kao donacija Pekinškog instituta za genetska istraživanja (BGI).

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo pozvao je političare da odbace stranačke razlike kako bi zajednički rješavali krizu prouzrokovanu korona virusom.

Predsjednik Gvatemale Alehandro Gjamatej rekao je da je 50 migranata koji su deportovani iz SAD-a pozitivno na prisustvo korona virusa, uključujući 14 onih koji su u tu zemlju poslati početkom prošle sedmice.

Prosvjednici su izašli na ulice u državama širom SAD-a, zahtijevajući od guvernera da ponovno otvore gospodarstva koja su zatvorena uslijed pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG