Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Otvaraju se restorani u Bugarskoj, maj, 2020.
Otvaraju se restorani u Bugarskoj, maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 17. maj, 2020.:

Zbog porasta broja novovobolelih u gradu Vranju na jugu Srbije, ponovo je aktivirana kovid bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, a od subote su primljena 52 pacijenta, rekla je za Radio televiziju Srbije (RTS) direktorka Zdravstvenog centra u tom gradu, Ljiljana Antić

U poslednja 24 časa u Srbiji su od zarazne bolesti COVID-19 preminule još dve osobe, čime je ukupan broj preminulih povećao na 230, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja, objavljeni u nedelju, 17. maja.

U Španiji je prvi put, od izbijanja epidemije i uvođenja vanrednog stanja pre dva meseca, u jednom danu umrlo manje od 100 ljudi od posledica korona virusa. Španski ministar zdravlja Salvador Ilja ;rekao je da su regionalne vlasti prijavile 87 novih smrtnih slučajeva, što je najmanji broj na dnevnom nivou od 16. marta.

Osim pacijentkinje koja se liječila na Univerzitetsko kliničkom centru Banjaluka, u posljednja 24 sata preminula je još jedna žena od posljedica zarazne bolesti COVID-19, i to u Tesliću, saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne politike Republike Srpske (RS).

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (RS) preminula je pacijentkinja kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopšteno je iz ove medicinske ustanove u okviru Informacije o stanju u posljednja 24 sata. Radi se o šezdesetčetvorogodišnjoj ženi iz Banjaluke, koja je, kako se navodi imala više hroničnih udruženih oboljenja.

XS
SM
MD
LG