Dostupni linkovi

U Banjaluci preminula žena zaražena korona virusom


U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (RS) preminula je pacijentkinja kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopšteno je iz ove medicinske ustanove u okviru Informacije o stanju u posljednja 24 sata. Radi se o šezdesetčetvorogodišnjoj ženi iz Banjaluke, koja je, kako se navodi imala više hroničnih udruženih oboljenja.

Broj ukupno preminulih od posljedica korona virusa u Bosni i Hercegovini (BiH) je 130.

Prema objavi za medije Ministarstva zdravlja i socijalne politike RS, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 22 osobe u ovom entitetu – devet muškaraca i 13 žena.

Među testirana 54 zdravstvena radnika, pozitivna na korona virus je jedna medicinska sestra iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.Testirani su i radnici iz domova za starija lica iz Banjaluke i Gradiške, i svi rezultati su negativni, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne politike RS.

Prema trenutnoj informaciji državnog Ministarstva civilnih poslova, u Bosni i Hercegovini je ukupno zaraženo 2.267 ljudi dok je 1.355 oporavljenih.

XS
SM
MD
LG