Dostupni linkovi

U BiH preminula još jedna osoba, 23 novozaraženih


Osim pacijentkinje koja se liječila na Univerzitetsko kliničkom centru Banjaluka, u posljednja 24 sata preminula je još jedna žena od posljedica zarazne bolesti COVID-19, i to u Tesliću, saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne politike Republike Srpske (RS).

U protekla 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine (BiH), od ukupno 645 testiranih uzoraka jedan je pozitivan na covid-19, objavila je Vlada ovog entiteta. Takođe je saopšteno da se trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 28 pacijenata ali da ni jedan nije na respiratoru.

Prema jutros objavljenim podacima, u Republici Srpskoj su 22 novozaražene osobe korona virusom, među kojim su jedna medicinska sestra i jedan vaspitač iz dječijeg vrtića.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, ukupno je u ovoj zemlji pozitivnih na korona virus 2.290 osoba, od testiranih blizu pedeset hiljada. U Republici Srpskoj je 1.266 oboljelih, u Federaciji BiH 1.004 a u Brčko Distriktu 20.

U BiH je oporavljeno ukupno 1.436 pacijenta, preminule su 133 osobe, od čega 92 u Republici Srpskoj, 37 u Federaciji BiH i četiri u Brčko Distriktu.

XS
SM
MD
LG