Dostupni linkovi

U Vranju reaktivirana kovid bolnica, na javnim mestima obavezne maske


Zbog porasta broja novovobolelih u gradu Vranju na jugu Srbije, ponovo je aktivirana kovid bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, a od subote su primljena 52 pacijenta, rekla je za Radio televiziju Srbije (RTS) direktorka Zdravstvenog centra u tom gradu, Ljiljana Antić

U Vranju je u nedelju zbog toga zasedao Krizni štab koji je doneo odluku da je na javnim mestima obavezno nošenje zaštitne opreme.

Prema odluci Kriznog štaba Vranja, niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica, a građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić rekla je za RTS da su među obolelima većinom kontakti radnika dve privatne firme. Prema njenim rečima, težu kliničku sliku ima šest pacijenata, dok su ostali pozitivni na korona virus sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma, preneo je RTS.

Brnabić: Žarište u Vranju otkriveno na vreme

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za agenciju Tanjug da je u Vranju identifikovano novo žarište korona virusa i da je to urađeno na vreme, kao i da je upravo zbog ranog otkrivanja lokalnog žarišta situacija pod kontrolom. Ona je dodala da bi bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata do sada.

U poslednja 24 časa u Srbiji su od zarazne bolesti COVID-19 preminule još dve osobe, čime je ukupan broj preminulih povećao na 230, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja, objavljeni u nedelju, 17. maja.

Od početka epidemije u Srbiji su zaražene ukupno 10.610 osoba. Procenat smrtnosti je 2.17 odsto.

XS
SM
MD
LG