Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Prvi turististički brod došao u Varnu, Bugarska, 8. maj
Prvi turististički brod došao u Varnu, Bugarska, 8. maj

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 10. maj, 2020.:

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer napravio je izuzetak za ulazak u zemlju kako bi deca koja žive van Nemačke mogla da dođu u posetu povodom Dana majki.

U nedjelju 10. svibnja rano ujutro u Međunarodnu zračnu luku Zagreb – Franjo Tuđman sletio je sedmi po redu zrakoplov SF Airlines na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb. Njime je dopremljeno oko 86 tona zaštitne opreme za hrvatski zdravstveni sustav i druge službe tijekom epidemije korona virusa, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Klub poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine u ponedeljak će predati inicijativu za smenu zamenika ministra civilnih poslova u Savetu ministara BiH Siniše Ilića.

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je da je tokom vanrednog stanja dnevno bilo angažovano 1.500 pripadnika Vojske Srbije, uz prateće službe logistike i zdravstva.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su u nedelju rad razmatranjem amandmana na predloge izmena i dopuna zakona o izboru narodnih poslanika, o lokalnim izborima i o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Pacijent iz Crne Gore, koji je krajem aprila prevezen iz Kliničkog centra Crne Gore u Austriju, preminuo je u bolnici u Gracu od posljedica COVID-19, saopštio je u subotu uveče Klinički centar Crne Gore (KCCG).

XS
SM
MD
LG