Dostupni linkovi

Zbog kršenja zabrane okupljanja SDS i PDP traže smenu zamenika ministra civilnih poslova BiH


Aleksandra Pandurević
Aleksandra Pandurević

Klub poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine u ponedeljak će predati inicijativu za smenu zamenika ministra civilnih poslova u Savetu ministara BiH Siniše Ilića.

"Zamenik ministra civilnih poslova, u vreme zabranjenih okupljanja, okuplja veću grupu koja krši policijski čas i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica, i još sve to drsko prenosi preko društvenih mreža", navela je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a.

Ona je dodala da očekuje da reaguje i MUP Republike Srpske (RS), jer je reč o krivičnom delu za koje je zakonom propisana i zatvorska kazna do dve godine.

"Ilić se, ne samo narugao svim građanima RS, poručujući im da za njega ne važe propisi Štaba za vanredne situacije, nego je i ugrozio zdravlje drugih osoba", kazala je Pandurević.

Prema njenim rečima, da apsurd bude veći, u isto vreme njegov partijski šef, Nenad Stevandić, predsednik Ujedinjene Srpske, okrivljuje Federaciju BiH za širenje virusa u RS.

Zamenik ministra civilnih poslova u Savetu ministara BiH i predsednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Zvorniku Siniša Ilić je, reagujući na snimak vaskršnjeg slavlja koji se pojavio u javnosti, rekao da se "radilo o porodičnom slavlju".

SDS i PDP su ranije tražili i smenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, koji je takođe prekršio mere zabrane uvedene povodom pandemije korona virusa i prisustvovao žurci u jednom sarajevskom restoranu, gde je bilo dvadesetak osoba.

XS
SM
MD
LG