Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Žena u New Yorku tokom pandemije, 6. april, 2020.
Žena u New Yorku tokom pandemije, 6. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 27. april, 2020.:

Države širom sveta ublažavaju mere ograničenja kretanja kako bi oporavila društva i ekonomije pogođene pandemijom korona virusa.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Francuske koja je trebalo da bude održana krajem juna, otkazana je danas zbog pandemije korona virusa, saopštili su organizatori.

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Michelle Bachelet pozvala je zemlje da se suzdrže od kršenja ljudskih prava dok se poduzimaju vanredne mjere za borbu protiv pandemije korona virusa.

Kako je 27. aprila javila Radio-televizija Srbije (RTS), u toj instituciji potvrđena su još dva pozitivna testa na korona virus dok je jedna osoba izlečena, čime se broj zaraženih korisnika popeo na 49. Dom je dezinfikovan, a kako je najavljeno, danas i sutra biće testirani korisnici još dva staračka doma u Negotinu.

Novozelandske vlasti su saopćile da je uspješno zaustavljeno širenje korona virusa u zajednici, odnosno da je trenutno efikasno eliminisan.

Japan je već zabranio ulazak iz više od 70 zemalja, i poništio vize za ostatak sveta. Zabrana za dodatnih 14 zemalja stupa na snagu u sredu.

Drugi val saveznih američkih država, uprkos upozorenjima dijela zdravstvenih stručnjaka, priprema se iduće sedmice pokrenuti ekonomiju, u trenutku kad se predviđa da će, zbog uvedenih mjera, nezaposlenost u aprilu dostići 16 posto.

XS
SM
MD
LG