Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Radnici u zaštitnoj opremi, Bukurešt, Rumunija, 13. april, 2020.
Radnici u zaštitnoj opremi, Bukurešt, Rumunija, 13. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Evakuacija štićenika niškog Gerontološkog centra
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Pregled tekstova i vijesti za 14. april, 2020.:

Policija će obezbjediti da se vjerski obredi u vjerskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva vjernika, a svaki pokušaj kršenja naredbi i mjera njeni pripadnici će energično spriječiti, poručio je direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović.

Ministri odbrane zemalja članica NATO raspravljat će o posledicima dezinformacija koje su uzele maha, naročito od izbijanja pandemije korona virusa.

Broj novih slučajeva COVID-19 opada u nekim dijelovima Evrope, uključujući Španiju i Italiju, ali broj zaraženih i dalje raste u Velikoj Britaniji i Turskoj, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u utorak.

Vakcine se razvijaju u kompaniji "Sinovak bajotek" u Pekingu i u Institutu za biološke proizvode u Vuhanu, koji je dio kineske Državne farmaceutske grupe.

Indija je 14. marta zvanično produžila blokadu na nacionalnom nivou za 1,3 milijarde ljudi do 3. maja, dok je broj zaraženih od virusa korona premašio 10.000 uprkos ovoj mjeri tokom prethodne tri sedmice.

Austrija od danas, 14. marta, ponovo otvara hiljade prodavnica kao odgovor na zahtev da se olakšaju restrikcije koje su uvedene da se spreči širenje korona virusa.

XS
SM
MD
LG