Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Gradski čistači dezinficiraju ulaz u podzemnu željeznicu u Buenos Airesu, Argentina, 21. mart, 2020.
Gradski čistači dezinficiraju ulaz u podzemnu željeznicu u Buenos Airesu, Argentina, 21. mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

Fotogalerija: Rusija užurbano gradi bolnicu za lečenje COVID-19:

Pregled tekstova i vijesti za 21. mart, 2020.:

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, dr Hajrudin Havić, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) dva nova slučaja zaraženih korona virusom u Bihaću.

U Hrvatskoj je od jutros, 21. marta zabilježeno 49 novih slučajeva zaraze korona virusom. Ukupno je zaraženo 206 ljudi.

Ženi iz Bosanske Gradiške inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM, zbog, kako je saopćeno, kršenja odluke Vlade RS-a o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS.

Iran je najteže pogođena država na Bliskom istoku, a tamošnja vlada suočava se sa kritikama zbog navodno lošeg i neodgovornog reagovanja na širenje zaraze.

U Belgiji su u proteklih 24 sata preminule 30 osobe. Time je broj žrtava korna virusa doveden na 67.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o odlaganju izbora za opštinu Tivat, koji je trebalo da se održe 5. aprila.

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji poručio je danas da je ta zemlja spremna da pruži Srbiji pomoć u prevazilaženju krize izazvane korona virusom.

XS
SM
MD
LG