Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 206 oboljelih od korona virusa


Klinički centar Dubrava, Zagreb, 15 mart 2020.
Klinički centar Dubrava, Zagreb, 15 mart 2020.

"Od jutra je u Hrvatskoj 49 novozaraženih korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih 206", izvijestio je u 16 sati ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

On je iznova zatražio od građana da bez potrebe ne izlaze iz kuća, a kada izlaze da drže razmak od 2 metra. Šetnja po šumi ili parkovima je poželjna, ali u širem gradskom centru – ne. Drugi su problem ljudi koji ne poštuju samoizolaciju.

"Za sada nemamo novih bolesnika na respiratorima, osim tri od ranije, ali imamo nekoliko kandidata", izvijestila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dr. Alemka Markotić.

"U 24 sata imamo 78 oboljelih. Krivulja nam je brzo krenula uzlaznom putanjom, a hoće li tako nastaviti ovisi o tome hoćemo li se pridržavati preporučenih mjera", kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Javni tramvajski prijevoz u Zagrebu se od nedjelje 22. ožujka obustavlja, a autobusni se ograničava na način da će u autobuse moći ući samo osobe važne za funkcioniranje sustava, najavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pet stvari koje treba da znate o korona virusu i maskama
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

"Danas je u Zagrebu zatvoreno 6 ili 8 kafića – to je nešto nečuveno! Na jednom otoku građanin je – nakon što ga je policajac upozorio da svojim ponašanjem ugrožava svoj život i život svoje obitelji – napao policajca", kazao je Božinović.

On je najavio da će policija uhvatiti one koji preko društvenih mreža šire lažne vijesti. Što se tiče kršenja samoizolacije, ima više tisuća dojava i više stotina prekršajnih prijava.

XS
SM
MD
LG