Dostupni linkovi

Kažnjena zbog kršenja odluke Vlade RS-a o zabrani izazivanja panike


Ženi iz Bosanske Gradiške inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM (500 eura), zbog, kako je saopćeno, kršenja odluke Vlade RS-a o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS.

Iz Policijske uprave Gradiška su naveli da je B.B. na svom Instagram profilu, "biljchiii", između ostalog objavila "Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS.., a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već sedam dana u kućnom karantinu.. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim".

"Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su B.B. koja je odmah i pozvana u prostorije Policijske uprave Gradiška te je priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto", navodi se u saopćenju.

O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već prekršaja po tački 2. Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS, te je B.B. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM (500 eura).

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Iz Policijske uprave Gradiška podsjećaju da je 19. marta na sjednici Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a na inicijativu MUP-a Republike Srpske, usvojena odluka o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije, proglašene na teritoriji Republike Srpske. U Upravi napominju da su za kršenje ove odluke Vlade predviđene novčane kazne od 1.000 KM (500 evra) do 9.000 KM (4500 evra) za fizička, pravna lica i druga odgovorna lica.

XS
SM
MD
LG