Dostupni linkovi

Đukanović donio odluku o odlaganju izbora za opštinu Tivat


Crnogorski predsednik Milo Đukanović u Rigi, Letonija 11. mart 2020.
Crnogorski predsednik Milo Đukanović u Rigi, Letonija 11. mart 2020.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o odlaganju izbora za opštinu Tivat, koji je trebalo da se održe 5. aprila.

Kako je sinoć (20.mart) saopšteno iz kabineta predsjednika, ranija odluka izmijenjena je, pa je predviđeno da se lokalni izbori u Tivtu održe u roku od 90 dana od dana prestanka naredbi nadležnih organa kojima su uvedene mjere za sprječavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

"Cijeneći postojeću epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, koje je, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje, odlučio sam da odgodim održavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat”" naveo je Đukanović u obrazloženju.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Kako je dodao, naredbama je kao jedna od privremenih mjera propisana i zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, što se u slučaju održavanja izbora ne bi moglo izbjeći.

U Crnoj Gori za sad ima 14 evidntiranih slučajeva inficiranih korona virusoma blizu 5 hiljada ljudi je pod mjerama zdravstvenog nadzora.

Crnogorska policija kontroliše primjenu mjera protiv korona virusa
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

XS
SM
MD
LG