Dostupni linkovi

Ambasador: Verujem da će građani Srbije uskoro moći u Crnu Goru


Ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević
Ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da niko od srpskih epidemiologa nije komentarisao odluku Crne Gore da ne otvori granice sa Srbijom.

"Niko od epidemiologa u Srbiji nije komentarisao tu odliku nego isključivo političari. To je dovoljan razlog da je Crna Gora bila u pravu. Ta odluka nema nikakve veze sa političkom odlukom", rekao je Milošević agenciji Beta.

Ambasador Crne Gore je naveo da je Nacionalno koordinaciono telo usvojilo odluku koju je preporučio Institut za javno zdravlje.

Konačnu odluku Crna Gora je donela 28. maja u toku večeri, pa će zvanično biti dostavljena vlastima u Srbiji verovatno u toku današnjeg dana (29. maj), naveo je Milošević.

"Verujem da će vrlo brzo građani Srbije moći da uđu u Crnu Goru, da neće uticati na pogoršanje odnosa Srbije i Crne Gore i da će i dalje postojati puno poverenje", dodao je ambasador.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti i formalno je 28. maja odlučilo o otvaranju granice za državljane onih zemalja čija je aktivna stopa slučajeva COVID-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika.

Kako je objavljeno na Twitter nalogu Vlade Crne Gore, potpredsednik Vlade Milutin Sinović je saopštio da "Crna Gora ne zatvara svoje granice".

Na listi nema Srbije, čiji su najviši zvaničnici oštro napali najavu Vlade Crne Gore da za tu zemlju neće biti otvorene granice. Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da će se lista zemalja, za koje će 1. juna biti otvorene crnogorske granice, ažurirati jednom nedeljno.

Crna Gora prva zemlja u Evropi bez COVID-19?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

XS
SM
MD
LG