Dostupni linkovi

Granice Crne Gore otvorene za državljane 26 zemalja


Pripadnici Carine Crne Gore na granici sa Albanijom

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti i formalno je 28. maja odlučilo o otvaranju granice za državljane onih država čija je aktivna stopa slučajeva COVID-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika.

Tako će na predlog Instituta za javno zdravlje, bez karantina i izolacije u Crnu Goru moći da uđu rezidenti sljedećih država: Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Kosova, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Republike Irske, Češke, Finske i Estonije.

Kako je objavljeno na Twitter nalogu Vlade Crne Gore, potpredsjednik Vlade Milutin Sinović je saopštio da "Crna Gora ne zatvara svoje granice".

"Naprotiv. Naše granice otvaramo, i to u skladu sa preporukama struke za velikim brojem zemalja, na dobrobit i građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta", kazao je.

Na listi nema Republike Srbije, čiji su najviši zvaničnici oštro napali najavu Vlade Crne Gore da za tu zemlju neće biti otvorene granice.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da će se lista zemalja, za koje će 1. juna biti otvorene crnogorske granice, ažurirati jednom nedjeljno.

XS
SM
MD
LG