Dostupni linkovi

SzS: Zabrinuti za Obradovićevo zdravlje, štrajk glađu lični čin


Savez za Srbiju saopštio je da ima razumevanja za lični čin Boška Obradovića.
Savez za Srbiju saopštio je da ima razumevanja za lični čin Boška Obradovića.

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da "izražava zabrinutost za zdravlje" predsednika pokreta Dveri i jednog od lidera SzS-a Boška Obradovića koji od nedelje štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije zbog, kako je rekao, "očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije", ali i zbog "kršenja Ustava i rušenja demokratije u Srbiji".

"Razumevajući lični čin Boška Obradovića kao čin borbe za slobodne i poštene izbore i bojkot izbora 21. juna, izražavamo zabrinutost za njegovo zdravlje i važnost da se sačuva za borbu protiv autokratskog režima", navedeno je u saopštenju SzS-a.

Boško Obradović (desno) ispred Skupštine Srbije, 11. maj
Boško Obradović (desno) ispred Skupštine Srbije, 11. maj

Obradović se u nedelju, 10. maja, na stepeništu ispred Skupštine Srbije u znak podrške pridružio štrajku glađu samostalnog poslanika Miladina Ševarlića, tražeći i odlaganje opštih izbora koji će u Srbiji biti održani 21. juna.

Za njima su u štrajk glađu stupili poslanici vladajuće Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i Sandra Božić zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su 8. maja ispred Skupštine organizovale "Dveri".

Ševarlić je u ponedeljak, 11. maja, odustao od štrajka dok su Martinović, Božić i Obradović saopštili da nastavljaju štrajk glađu.

Savez za Srbiju je u saopštenju pozvao je na jedinstvo "svih opozicionih stranaka, pokreta, intelektualaca ali i svih građana u borbi za bojkot izbora 21. juna“.

XS
SM
MD
LG