Dostupni linkovi

Republička komisija donela rešenje o nastavku izbornih radnji u Srbiji


Opšti izbori u Srbiji biće održani 21. juna
Opšti izbori u Srbiji biće održani 21. juna

Republička izborna komisija (RIK) donela je rešenje o nastavku izbornih radnji za parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 21. juna i utvrdila da je rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević podsetio je da su izbori bili raspisani za 26. april, ali da je zbog uvođenja vanrednog usled zbog pandemije korona virusa, RIK prekinula rad.

"Sada nastavljaju da teku rokovi za sve izborne radnje za izbore koji će biti održani 21. juna 2020", rekao je Dimitrijević na prvoj sednici RIK-a posle uvođenja vanrednog stanja.

Predizborna tišina počinje 18. juna u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta 21. juna u 20 sati.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio održavanje parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora za 21. jun, poslanici Skupštine Srbije izglasali su odluku o ukidanju vanrednog stanja i pratećih uredbi, čime je bilo predviđeno i da nadležne izborne komisije donesu rešenje o nastavku izbornih radnji.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je u nedelju Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom se za novi datum održavanja redovnih pokrajinskih izbora utvrđuje 21. jun 2020. godine, saopšteno je u nedelju na sajtu vojvođanskog parlamenta.

XS
SM
MD
LG