Dostupni linkovi

Savez za Srbiju ostaje pri bojkotu izbora


Transparent sa jednog od protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu
Transparent sa jednog od protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu

Predsedavajući opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je posle razgovora s posrednicima iz Evropskog parlamenta da se "večeras završila iluzija" o mogućem učestvovanju na izborima na proleće.

"Nema nikakve dileme da će SZS ostati pri odluci da bojkotuje izbore. Nastavićemo da se borimo za promenu izbornih uslova" rekao je Jeremić i dodao da su poruku razumeli i evroposlanici.

"Što se tiče Saveza za Srbiju, ovo je bio poslednji sastanak u ovoj fazi borbe za fer i poštene izbore", kazao Vuk Jeremić.

Dodao je da će sastanak u petak sa predstavnicima ostalih stranaka koje učestvuju u dijalogu, biti "formalni pokušaj da se dođe do završetka političke krize".

On je zahvalio evropskim partnerima za angažovanje, ali i dodao da su rezultati izostali.

U Delegaciji EU u Srbiji s posrednicima iz Evropskog parlamenta Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom sastali su se Jeremić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, Aleksandar Ivanović iz Socijaldemokratske stranke i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde.

I udruženje "Jedan od pet miliona" sa evroparlamentarcima

Sa evroparlamentarcima koji posreduju razgovorima o izbornim uslovima u Srbiji sastali su se i predstavnici udruženja "Jedan od pet miliona". Po rečima studentkinje Valentine Reković, taj sastanak predstavlja "veliko uvažavanje uspeha" organizacije "Jedan od pet miliona" i "dokaz" njihove nezavisnosti.

"Znate da nismo učestvovali od početka u razgovorima o izbornim uslovima i da smo kao inicijatori bojkota dužni da znamo šta se dešava. Ono što je dogovoreno i navodno ispunjeno od strane vlasti ne vidi se u realnoj situaciji i u stvarnosti", rekla ona za agenciju Beta.

XS
SM
MD
LG