Dostupni linkovi

Poslanik Miladin Ševarlić prekinuo štrajk glađu


Samostalni poslanik Miladin Ševarlić ispred Skupštine Srbije, 10. maj
Samostalni poslanik Miladin Ševarlić ispred Skupštine Srbije, 10. maj

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo je štrajk glađu ispred Skupštine Srbije koji je počeo u nedelju 10. maja zbog, kako je rekao, "neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije".

Ševarlić je naveo da smatra da njegovim zahtevima nije posvećena pažnja zbog popularnosti ostalih koji su takođe započeli štrajk.

"Ovo je jedinstven slučaj da sam, kao idejni tvorac i onaj ko je osmislio štrajk u Skupštini i prijavio ga, bio medijski ugušen zbog popularnosti vladajuće većine sa jedne i pokreta Dveri sa druge strane", rekao je Ševarlić novinarima u Skupštini.

Ševarlić je izjavio da pitanja koja su pokrenuli drugi poslanici u štrajku glađu – lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović i poslanici vladajuće Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i Sandra Božić "nisu toliko značajna kao pitanje Kosova i Metohije, odnosno teritorijalne celovitosti Srbije", zbog kojeg je on započeo štrajk.

Ševarliću, koji je prvi počeo štrajk glađu na stepeništu ispred Skupštine Srbije se u nedelju, 10. maja u znak podrške pridružio i lider "Dveri" Boško Obradović koji zahteva odlaganje opštih izbora koji će biti održani 21. juna.

Za njima su u štrajk glađu stupili Martinović i Božić zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su 8. maja ispred Skupštine organizovale "Dveri".

Obradović, Martinović i Božić izjavili su da ne odustaju od štrajka glađu.

XS
SM
MD
LG