Dostupni linkovi

Stefanović i Vučić: Poštovati policijski čas, organi će goniti sve koji krše


Policija kontroliše dozvole za kretanje tokom policijskog časa na beogradskom mostu Gazela
Policija kontroliše dozvole za kretanje tokom policijskog časa na beogradskom mostu Gazela

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je građane da poštuju policijski čas, koji je, kako je rekao, uveden da bi se sačuvali životi ljudi.

On je u pisanoj izjavi naveo da je važno da se političke i druge razlike ostave po strani i poštuju mere Vlade, jer policijski čas nije uveden da bi se neko sprečio da šeta, već da bi se sačuvalo zdravlje ljudi.

"Policija će nastaviti da obavlja svoj posao, kao i do sada. Policijski službenici će intervenisati i bez obzira na sve maliciozne komentare dokumentovaće svaki slučaj i o tome obaveštavati nadležna tužilaštva i sudove, koji će odlučivati o daljem postupanju", rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će "nadležni državni organi preduzeti sve zakonske mere i da će kazniti sve one koji su prekršili policijski čas, bez obzira na to koga politički podržavaju".

On je tokom posete Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Protivvazdušne odbrane Vojske Srbije rekao i da su građani trenutno nezadovoljni i da opozicija na izborima "može da pobedi bez problema", s obzirom da, kako je rekao, "ima najveću medijsku podršku i prisustvo u javnosti od uvođenja višestranačkog parlamentarizma".

Govoreći o zahtevima za odlaganje predstojećih izbora, Vučić je naveo da su oni odloženi do krajnjeg datuma koji Ustav predviđa, a da su dodatno bili odloženi proglašenjem vanrednog stanja.

XS
SM
MD
LG