Dostupni linkovi

DS: MUP da procesuira organizatore 'bakljada'


U Beogradu se u večernjim satima organizuju protesti sa balkona
U Beogradu se u večernjim satima organizuju protesti sa balkona

Balša Božović, poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije, zatražio je 1. maja od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) i ministra policije Nebojše Stefanovića da se sankcionišu osobe koje su proteklih dana na zgradama u gradovima Srbije palile signalne baklje.

Božović, kao član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, od MUP-a i ministra zahteva informaciju koliko je krivičnih prijava podneto protiv lica koja su koristeći nedozvoljena pirotehnička sredstva izazvala opštu opasnost, koliko je osoba zbog toga privedeno, ko ih je organizovao, ko im je dao nalog da to rade i da li izgrednici imaju dozvole za kretanje u vreme policijskog časa.

“Građani koji poštuju mere Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa uznemireni su akcijama grupe huligana koja po krovovima zgrada širom Srbije organizuje podršku vlasti za vreme policijskog časa. Posebno uznemirava to što mnogi svedoče da su pozvali policiju ali da je njena reakcija ili potpuno izostala ili bila zakasnela", saopštio je narodni poslanik Balša Božović.

Proteklih dana građanska akcija "Bukom protiv diktature", koja se organizuje svakog dana u 20.05 nakon aplauza podrške zdravstvenim radnicima u Srbiji, izazvala je reakcije pristalica vladajuće koalicije koje u 20.30 pale pirotehnička sredstva i skandiraju protiv opozicionih lidera.

Protest i kontraprotest sa balkona i krovova zgrada u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

XS
SM
MD
LG