Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorica: Policija pretresla porodičnu kuću lidera DF


Andrija Mandić, lider opzicionog Demokratskog fronta

Crnogorska policija je u utorak ujutro pretresla porodičnu kuću Mandića u Podgorici, u kojoj žive lider opzicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i njegov brat Dragoljub sa porodicama, kao i njihova majka, saopšteno je iz DF.

Ova opyiciona grupacija navodi i da je riječ o politički motivisanom postupku.

"Ova akcija izvedena je direktno po nalogu VDT-a, (Vrhovnog državnog tužilaštva) a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalazi oružje i eksplozivne naprave", saopšteno je iz DF-a.

Navode i da, je u zapisniku nakon pretresa evidentirano, ni oružje, ni eksplozivne naprave, kao ni bilo šta drugo sumnjivo nije nađeno.

"Očigledno da to i nije bio cilj, već novi udar na DF i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije. Upad u kuću jednog od lidera DF i opozicije, kao i njegovog brata, poruka je da se Crna Gora, voljom Mila Đukanovića i Duška Markovića i definitvno vratila u 1945, 1946. i 1948. godinu kada su brutalno proganjani ne samo lica koja su bila politički eksponirana, nego se tortura vrši nad čitavim familijama", poručuju iz DF-a.

Kažu i da je riječ o politički motivisanom aktu, jer je pored ličnog mobilnog telefona Danila Mandića, zadržano samo još i vozilo koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće, a koje koristi u službene svrhe Nova srpska demokratija.

Demokratski front ocjenjuje da je i ovaj, kako kažu "najnoviji atak na lidere DF naredio Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković".

"Podsjećaju da su poslanici DF sedam dana ranije, 15.11.2017, obznalili da će pokrenuti inicijatvu za smjenu Stankovića i Milivoja Katnića, jer su za odbranu kriminalne političke organizacije koja vlada Crnom Gorom spremni da pogaze Ustav, važeće zakone, profesionalno i vlastito dostojanstvo", stoji u saopštenju DF-a.

Lider DF Andrija Mandić, jedan je od 14 optuženih u procesu koji se vodi za pokušaj terorizma na dan izbora prošle godine 16. oktobra.

XS
SM
MD
LG