Dostupni linkovi

Putin: Rusija previše verovala Zapadu


Najveća greška Rusije u poslednjih 15 godina jeste to što je previše verovala Zapadu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je na pitanje nemačkog akademika tokom 14. sastanka Valdajskog kluba za diskusiju o greškama Moskve u odnosima sa Zapadom rekao da je rusko poverenje pogrešno protumačeno i da je "iskorišteno", prenosi Rojters.

"Naša najveća greška je bila to što smo vam previše verovali. Naše poverenje ste protumačili kao slabost i to ste iskoristili", rekao je Putin nemačkom akademiku.

On je kazao da su predsednika SAD Donalda Trampa politički protivnici sprečili da ispuni predizborna obećanja.

Putin je dodaoda je Trampova nepredvidivost povezana sa "snažnim otporom u SAD".

On je istakao da Rusija ostaje otvorena za saradnju sa SAD.

Rusija je bila zadovoljna Trampovim izborom za predsednika SAD ali nade u poboljašanje odnosa s Vašingtonom su raspršene istragama Kongresa i Federalnog istražnog biroa (FBI) o vezama Trampove kampanje s Rusijom.

Putin je takodje upozorio da će Moskva recipročno odgovoriti na svako ograničenje rada ruskih medija u SAD.

Prema Putinu, Rusija će "odmah recipročno odgovoriti" ako Vašington nametne restrikcije televizijskoj mreži RT i agenciji Sputnjik.

RT je saopštila da se suočava sa zahtevom SAD da se registruje kao strani agent i priloži detaljne lične podatke za sve zaposlene, što je zahtev koji ta medijska kuća tumači kao pokušaj da je izbace iz SAD.

XS
SM
MD
LG