Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Održane konsultacije MSP-a Srbije i Makedonije


Ambasada Srbije u Skoplju ilustracija

Predstavnici ministarstava spoljnih poslova Makedonije i Srbije održali su u sredu u Beogradu bilateralne političke konsultacije i dogovorili se da se naredni sastanak održi na proleće 2018. u Skoplju.

Sa srpske strane konsultacije je vodio državni sekretar Nemanja Stevanović, a sa makedonske strane državni sekretar Viktor Dimovski, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru je obostrano izražena spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, pre svega na planu ekonomije, saobraćaja, infrastrukture i turizma, a dve su strane razmenile mišljenja i o najvažnijim regionalnim i medjunarodnim temama, navodi se u saopštenju.

Srbija i Makedonija nedavno su imale niz diplomatskih konflikata, kada se član ambasade Srbije u Skoplju našao u noći nereda u makedonskom Sobranju a potom i kada je Srbija prošlog mjeseca povukla svoje osoblje iz ambasade u Makedoniji zbog toga što su im kako su naveli "nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

XS
SM
MD
LG