Dostupni linkovi

Presuda Miškoviću još nije poništena


Miroslav Mišković
Miroslav Mišković

Apelacioni sud u Beogradu još uvek nije doneo odluku o eventualnom poništavanju osuđujuće presude biznismenu, vlasniku kompanije “Delta”, Miroslavu Miškoviću, izjavila je za Radio Slobodna Evropa predstavnica tog suda Mirjana Piljić.

“U ovoj fazi iz Apelacionog suda nema potvrde o tome kakva je odluka doneta, zato što je predmet još uvek u fazi izrade pismenog otpravka odluke. Nakon ekspedovanja odluke iz ovog suda i prijema iste od strane prvostepenog suda, Apelacioni sud će izdati zvanično saopštenje”, rekla nam je Piljić.

Informaciju da je odluka doneta, te da je poništena presuda Miškoviću za delo pomaganja njegovom sinu Marku pri utaji poreza, preneo je u sredu dnevnik Blic na naslovnoj strani.

Podsetimo Mišković je prvostepenom presudom Veća Posebnog odeljenja za organizovni kriminal Višeg suda u Beogradu u junu 2016. godine osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam milona dinara. Po toj presudi on je pomogao Marku Miškoviću da utaji porez od 320,3 miliona dinara (oko tri miliona evra). Prethodno, februara prošle godine Marko Mišković je za isto delo prvostepeno osuđen na tri i po godine zatvora i osam miliona dinara odštete.

XS
SM
MD
LG