Dostupni linkovi

Još četvoro poslanika Demokratskog fronta bez imuniteta


Skupština Crne Gore

Poslanicima opozicionog Demokratskog fronta Marini Jočić, Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću skinut je imunitet odlukom 42 poslanika vladajuće većine predvođene Demokratskom partijom Socijalista.

Puna četiri sata je trajala burna rasprava u Skupštini Crne Gore kojoj su prisustvovali i poslanici Demokratskog fronta. U par navrata je atmosfera bila na ivici incidenta, zbog čega je u jednom trenutku bio prekinut direktan televizijski prenos.

Poslanici su uglavnom ponovili međusobne oštre optužbe u kojima su poslanici vladajućih stranaka ocjenili opravdanim što je tužilaštvo procesuiralo četvoro poslanika Demokratskog fronta zbog nasilnog ponašanja u februaru, dok je Demokratski front tvrdio da skidanje imuniteta njihovim poslanicima predstavlja otvoreni politički progon.

Administrativni odbor jednoglasno je u utorak podržao zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva za ukidanje imuniteta poslanicima DF-a.

Četvoro poslanika DF-a sumnjiče se za nasilničko ponašanje u holu Skupštine Crne Gore u februaru, nakon što je Skupština ukinula imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću zbog istrage u slučaju „Državni udar“.

Sa protestnog skupa koji se tada događao ispred parlamenta poslanici Demokratskog fronta su ušli u parlament gdje su se nakon sjednice susreli sa poslanicima vladajuće koalicije kada je došlo do oštrih verbalnih napada pa i fizičkog kontakta.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore ranije danas je najoštrije osudio jučerašnje ponašanje poslanika Demokratskog fronta tokom sjednice Administrativnog odbora.

Nakon sjednice Kolegijuma je saopšteno da žale zbog ponovnih incidenata, koji, kako su kazali, imaju za cilj urušavanje digniteta crnogorskog parlamenta.

Imunitet je već skinut Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću kojima se sudi u slučaju „Državni udar“. Protiv Nebojše Medojevića se vodi istraga zbog navodnog pranja novca. I Slaven Radunović se suočio sa skidanjem imuniteta u slučaju nasilne promjene ustavnog poretka za koji je sudski oslobođen.

XS
SM
MD
LG